2019-02-24 09:11:00• hírek • Közlemény

Gyakorlati tapasztalatcsere kültéri foglalkozás előnyeiről a Nagykárolyi 1-es Számú Napköziotthonban

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

A 2018/2019-es tanévben is megszervezésre került a szakmai tapasztalatcsere óvodapedagógusok részére 2019. február 22-én, duélután 14.00 órakor a Nagykárolyi 1-es Számú Napköziotthon Agrara utcai épületében.

A tréning szervezői a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és a Nagykárolyi 1-es Számú Napköziotthon voltak. Az előadások témája “Az outdoor tevékenységek szerepe az óvodai nevelés hatékonyságának növelésében”. A módszertani tevékenységen Héb Ildikó óvodavezető és Rákosi Réka kisebbségért felelős tanfelügyelő köszöntötte a résztvevőket.

 

Ezt követően szakmai tapasztalatcsere következett. Megismerhettük azokat a módszereket, eljárásokat, tevékenységi formákat, melyeket a pedagógusok gyakorlatba ültetettek az adott témában a saját tevékenységeik vagy projektjeik során. A dolgozatokat bemutató pedagógusok ugyanakkor kiemelték, hogy az óvodás korú gyermekek egészség- és mozgásfejlesztése kiemelt feladata az óvodai nevelésnek.

 

“Az outdoor tevékenységek során fejlesztett motoros képességek a kognitív funkciók fejlődése mellett az egészségi állapotra is pozitívan hatnak. A rendszeresen, hosszabb ideig szabadban végzett aktivitás során a szervezet alkalmazkodik a környezeti tényezőkhöz, melynek egyik következménye a szervezet ellenállóképességének erősödése. A spontán és az irányított outdoor tevékenységek elősegítik a tapasztalás útján történő mozgástanulást, a koordinációs és a kondicionális képességek fejlődését. A tevékenységek során a gyermekek megtanulják az időjárásnak megfelelő öltözködést, a természet tiszteletét, a játékok alkotását a természet segítségével”.

 

Sokoldalú volt a téma megközelítése, az óvó nénik olyan komolysággal készültek a bemutatóra, mint a gyerekek a játékra. Színvonalas dolgozatokat mutattak be: Alt Enikő, Baumgartner Ildikó, Csizmár Katalin, Dull Noémi és Sebestyén Júlia, Czier Hajnalka, Holló Éva, Lucaciu Kinga, Müller Kinga, Sopronyi Orsolya. A kiértékelő részben elmodták, hogy új ötletekkel gazdagodtak, és szerintük a szakmai fejlődés egyik alappillére a tapasztalatcsere.

 

A tanfelügyelőség képviselője és módszertani központ vezetője további kitartó, eredményes munkára biztatta a résztvevőket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: